Wat zijn nou de beste koffiebonen?

Het blijkt een grote uitdaging te zijn het perfecte kopje espresso te zetten. Bij de volautomatische apparaten gaat het wat makkelijker, maar wanneer het een half automatisch espresso apparaat is word het met alle verschillende instellingen een stuk lastiger. Het begint bij het aanschaffen van een koffieapparaat. Die zijn vaak duur en dan verwacht je toch wel een lekker kopje espresso!

De soort bonen die we gebruiken spelen echter ook een grote rol in de smaakbeleving die we hebben bij het drinken van ons lekkere bakkie koffie. Het kiezen van de bonen gaat dan ook een grote rol spelen of je je kopje espresso goed of slecht gaat vinden.

Wanneer heb je nou de goede koffiebonen te pakken? Door een paar simpele stappen te volgen, voorkom je een slechte ochtend door een mislukt kopje koffie.

 

Verschillende koffie bonen, Arabica en Robusta bonen en verschillende melanges voor in een volautomatisch espresso apparaat

  • Welke varianten zijn er?

In het kort zijn er 2 soorten koffie :

  1. Arabica
  2. Robusta

Ondanks dat er vele soorten koffiebonen te vinden zijn op de wereld worden alle koffiebonen in 2 varianten opgedeeld.

Arabica

De Arabica bonen geven een heerlijke aromatische zoete zachte smaak aan de koffie. De bonen groeien op grote hoogtes. De bonenstruiken hebben mineraalrijke grond nodig. Het telen van deze bonen is een stuk duurder, omdat de planten met grote zorg geteeld worden. 

Robusta

De Robusta bonen hebben een stevige en krachtige smaak. 100% Robusta koffie heeft dan ook een bittere smaak, Robusta bonen worden vaak in verschillende melanges gebruikt, de koffie krijgt dan een wat krachtigere smaak. De bonen groeien op lagere hoogtes en zijn makkelijker te telen, hierdoor een stuk lager in prijs.

koffiebonen, Arabica en Robusta koffieboen in verschillende melanges voor een vol en half automatisch espresso apparaat.


Oude post Nieuwe post